Co přinesl 1. ročník Garden Food Festivalu ve Zlíně

První ročník festivalu dobrého jídla Garden Food Zlín byl situován do krásných prostranství zámeckého parku. Mezi stromy zde vyrostlo na několik desítek stánků a stanů s občerstvením. Kromě nabídky předních regionálních restaurací a kaváren zde mohli návštěvníci ochutnat brouky, foie gras, čerstvé ústřice, mladé kokosy, ale i produkty lokálních farmářů a výrobců. 

U prvního ročníku jsme nechyběli ani my. Festivalové menu FIT FOODIE RESTAURANT reprezentovalo základní myšlenky konceptu. Nabídku jsme rozdělili do dvou samostaných sekcí - maso & ryby, vegetarian & vegan. Kdo za námi zavítal, mohl ochutnat také speciální míchané nápoje a mladé thajské kokosy. 

MASO & RYBY

  • candát na ghí, dýňové pyré, tartar z lesních hříbků, citronová sušenka
  • hřbet z farmářského králíka, marinovaný tuřín, bramborovo-karotkový gratin se špenátem 
  • panna cotta z kozího sýra s medem, meruňkové ragú, čokoládová hlína

  

VEGETARIAN & VEGAN

  • křupavá zelenina v rýžovém papíru s chilli dresingem
  • kari se sezónní zeleninou, rýžová variace
  • RAW cake

 

Ve snaze přiblížit návštěvníkům food festivalu naše krédo "Cestou chutí k vitalitě..." jsme neváhali vstoupit na prkna hlavního pódia. Naši skvělí kuchaři Július Löffler a Daniel Nešpor se utkali v duelu s restaurací Maxima - Otrokovice. Souboj zdravá versus tradiční kuchyně nakonec skončil přátelskou remízou. 
 

FIT FOODIE RESTAURANT se také zhostilo role porotce v duelu gastro šéfa Zdeňka Pohlreicha a šéfkuchaře přední zlínské restaurace U Johana Přemysla Kose. Rozhodující hlas nakonec vítězství připsal domácímu. 

Pohodovou atmosféru GARDEN FOOD FESTIVALU můžete prohlédnout i na videu.